MENÚS LLIRIANS. DEL 5 DE FEBRER AL 6 DE MARÇ. CONSERVANT LA TRADICIO D´UN POBLE.

El passat dijous l’Ajuntament de Llíria presentà en el CdT de València una iniciativa que oferix una atractiva proposta per a degustar la tradició culinària del municipi Llíria. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i l’alcalde de Llíria, Manolo Civera, donaren a conéixer en el Centre de Turisme de València (CdT) l’experiència gastronòmica ‘Menús Llirians‘, que s’oferta en la capital del Camp de Túria des de el 5 de febrer fins al 6 de març.


Presentació de l´acte


L’acte de presentació ha comptat també amb la presència dels sis establiments hostalers que participen en la iniciativa i reconegudes personalitats de l’àmbit de la cultura i l’esport de la localitat edetana. ‘Menus Llirians’ oferix la possibilitat de degustar la tradició gastronòmica del municipi a través de les propostes elaborades pels restaurants de la campanya promoguda per la regidoria de Comerç i Turisme.

Intervenció de l´alcalde Manolo Civera

Estos plats conjuguen cuina d’innovació amb els productes tradicionals i de qualitat de Llíria. La Taula de Llíria, L’Ou Fregit, Restaurant Lounge Segle XXI, Mes que Arròs, Porta de l’Aigua i Tapes i Arròs presenten en les seues cartes sis menús diferents, amb preus que oscilen entre 20 i 25 euros i que inclouen tres entrants, un plat principal a triar i postre, maridats amb els millors vins de Cellers Vegamar.


Intervenció del secretari autonòmic Francesc Colomer
L’alcalde Manolo Civera ha recordat que un dels principals atractius del turisme és la gastronomia i amb esta campanya volem projectar la ciutat de Llíria a través de la seua riquesa culinària, a la que cal afegir la seua important oferta turística en patrimoni històric i música.


Video promocional presentat per l´alcalde Manolo Civera
Per la seua banda, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha manifestat el suport de la Generalitat a esta iniciativa de l’Ajuntament de Llíria i les propostes turístiques del municipi que han de tindre també un paper molt destacat dins de l’oferta global de la Comunitat Valenciana.
Intervenció de Ferràn Pina

El acte va concloure en una degustació del productes típics de la localitat. Un menú que va estar elaborat per el CDT Valencia connutanent amb els restaurants La Taula de Llíria, Més que arròs, Lounge segle XXI i Tapes i arròs. Tot aquest menú va estar maridat amb els vins de la bodega Vegamar de la DO Valencia. Com podeu comprobar, el menú va ser tot un espectacle per als sentits.
Croquetes de bledes sobre bottifarres de Llíria (Rte. La Taula de Llíria)

Ensalada lliriana (CDT Valencia)

Empanada de sambarot llirià (Rte. Més que arròs)
Empanada de sambarot llirià (Rte. Més que arròs) amb bottifarra d´arròs i melmelada de tomata lliriana (Rte. Lounge segle XXI)
Paella lliriana (Rte. Tapes i Arròs)

Paella lliriana

Flam de carabassa i armela marcona (Rte. Lounge segle XXI)

Bodega Vegamar (DO Valencia)
Moments del dinar al CDT de Valencia
Representants dels restaurants al CDT de Valencia

A continuació vos deixem la relació de restaurants que participaran del 5 de febrer al 6 de març de 2016.

Relació de restaurants que participen

Els preus del menús oscilen entre els 20 i els 25 euros, on podreu provar els menús tradicionals interpretats de manera innovadora per aquestos restaurants referents a la ciutat de Llíria.


Vos adjuntem un pla de la ciutat de Llíria per a que pogau encontrar fàcilment els diferents restaurants que participen a la ruta gastronòmica.

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *