ENRIQUE LOBEJÓN . UN ARTISTE FALLER CONSOLIDAT.


Ja fa olor a pólvora. Ja s´escolten tambors. Ja fa oratge de falles. Les falles toquen a la porta, el faller obri el casal i l´artiste faller presenta el monument. Estem a les portes de les falles i encara que la plantà oficial es el dia 15 de març, a València ja estan molts monuments esperant a ser plantats per mostrar-se a milers de ciutadans. El monument, jo diria que és el cor de la falla junt al casal. El faller i la fallera suspiren per ell, treballen tot l´any per a ell, s´emocionen per ell i finalment ploren per ell. 

Ell no parla pero ho transmet tot sense dir res. Ell veu tot el que ocorre pero no xista. Ell rep mirades, somriures, mostres d´admiració. Ell aguanta trons, vent, sol i plutja pero no es queixa. Eixe es l´espirit del faller. És el reflexe de l´esforç i del sacrifici de tot un any.

ARTISTE FALLER

L´artiste faller es l´encarregat de transmetre tota eixa il.lusió a tots els membres de la falla amb les seues mans. Una llavor molt especial. Aquest any, el meu amic Enrique Lobejón i el seu equip han tornat a il.lusionar a fallers i falleres. Art en Foc es el motor de tot aquest treball. Més de 10 anys de treball els respalden. 

Recorde quan va començar a fer falles. Erem uns adolescents. O més be diria que erem uns xiquets. Feia falletes infantils i a la Falla del Mercat va començar a trencar la mà. Prompte va destacar i més falles va realitzar. No ho recorde masa be on va tindre el primer taller, pero al carrer San Vicent va estar molts anys fent de faener. Amb tant de ninot, allí ja no podia treballar, necessitava més espai per poder enxisar. Molts anys han transcorregut des de aquelles primeres falletes en les que era menut. Avui podem dir que és un referent a la nostra comunitat, un artiste consolidat. Es gran, noble i sap treballar. Es bon un artiste i un bon esportiste, Es Enrique Lobejón.

 Aquest any ART EN FOC són els encarregats de plantar en :


Gayano-Lluc – Marco Mereciano 1B

Joaquin Costa – Conde Altera 2A

Isabel la Católica – Cirilo Amorós 2B

San Bult 4C

Mercat de Russafa 5B

Avinguda de Torrent 
Vos deixe algunes fotos del procés i dels respectius monuments. Un verdadera delicia.

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *