BUNYOLS I XOCOLATE PER A UNES FALLES HUMIDES


Encara que aquestes falles l´oratge no ens acompanye, els bunyols sempre estan presents als casals fallers, als carrers. El seu olor es inconfundible i com que fa fresqueta i ens plou, el millor que podem fer és acompanyar-los de un bon xocolate per al disgust. 

Jo utilitze xocolate Valor. Un xocolate de la Vila-Joiosa d´on guarde bons amics com són Amparo i Tonexo. Ells van ser els que ma van dur per primera vegada a la xocolateria Valor un treballaba la mare d´ell. Des de aquell dia, em ma casa sempre que fem xocolate ho fem amb Chocolates Valor

Vos deixe els ingredient i el procés per a fer bunyols de carabassa. Les imatges són de les bunyoleres de Riba-roja de Túria que tots els anys venen a fer bunyols al nostre centre. Són molt retreballaores. 

INGREDIENTS

500 g de farina

500 g de carabassa

50 g de rent

Agua

Aceite
En primer lloc tenim que coure en la olla durant 5 minuts la carabassa. Una vegada tingam tots el ingredients preparats, amassem en un recipient fins que la massa ens queda ni masa mig tova.Quan ja la tenim preparada anem a fregir-la en xicotetes porcions com poder vore a
l´imatge. Per a poder fer-ho correctament utilitzarem un recipient amb abundant d´oli per a que els bunyols floten mentre es frigen. Amb una paleta li pegarem la volta i quan estiguen dorats els traurem. Podem deixar-los damunt de paper absorvent per a que deixen l´excés d´oli. Pero realment, cóm es frig un bunyol?

Quan l´oli estiga ben calent agafarem porcions de la pasta que no tenen que superar el tamany de la palma de la mà. En el moment de deixar-lo per a fregir, amb l´ajuda del dit polze i l´index fem un xicotet foradet al centre i el tirem a fregir. Aquest moviment no es gens fàcil i són les bunyoleres les que tenen una gran habilitat pels anys d´experiència que tenen.
Finalment els servim amb sucre.
One Comment
Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *