ARROS AMB RAP, BAJOQUETA I GARROFÓ. LA BONA TAULA.

Fa cosa de dos estius vaig coincidir a la platja amb Agus, un bon amic al que li agrada menjar i beure com a mi. Mentre els nostres xiquets es banyaven a la piscina vam estar parlant de cuina, d’arrossos i de la “Bona Taula”, un grup al qual Agus pertany. Es tracta d’un grup d’amics músics als quals els encanta la bona cuina, la gastronomia i que periòdicament s’ajunten per gaudir d’un bon dinar


Doncs bé, Agus va estar fent-me les dents llargues i em va convidar a la següent dinar que anaren a realitzar. Casualitats de la vida, per a aquest dia els va fallar el cuiner i em va proposar que els fes un arrosset. Ens vam decantar per un arrosset que vaig provar a Ca Quintín, Cullera i que Agus també va tenir l’oportunitat de provar. Un arròs que a Ca Quintín ho borden. Un arròs amb una capa fina d´espesor i amb verdures. Garrofó, alls tendres i uns trossets de rap i calamar tallat a fines tires. Quin escàndol. Per morir-se. 

Si vos he de ser sincer, tindre l’oportunitat de fer un arrosset amb una base de peix amb verdures, envoltat de bona gent, generosa, que t’acull com si fora del grup de tota la vida, jo crec que no es pot demanar res més. Un matí perfecte.INGREDIENTS per a 8 persones

125 g d’arròs per persona

3 cues de rap

250 g de mongeta verda

2 manats d’alls tendres

4 calamars patagònics mitjans

400 g de tomata natural triturada

1 cda de pimentó dolç

oli

sal

Fumet de peix

PROCÉS

En primer lloc agafem un caldero d’uns 60-70 cm. El que veieu a la foto és de 70 cm i quasi no toca les vores. Netegem i tallem (veure imatge) tots els ingredients, així els tindrem degudament preparats. Anivellem el caldero i afegim l’oli d’oliva verge. Posarem uns 250 ml.

Calfem l’oli i afegim el rap. Per sofregir els ingredients utilitzarem tan sols el foc central i amb una intensitat mitjana. El saltegem i retirem a la vora del caldero. Afegim el calamar i fem el mateix. Seguidament tirem el garrofó, la bajoqueta i finalment els alls tendres. Quan estigui tot ben sofregit afegim la tomateta, incorporem tots els ingredients i rectifiquem de sal. Una vegada la tomata estiga ben sofregida afegim una culleradeta de pimentó dolç remenegem i afegim el fumé. Quan alce el bull afegirem l’arròs.


Posarem 3 parts de brou per una d’arròs. Quan aquest bullint provem de sal i rectifiquem. Afegim l’arròs ben repartit i deixem a foc mitjà-alt durant els primers deu minuts. Baixarem un poquet la intensitat controlant la quantitat de caldo dels següents 8 minuts. Finalment li donarem un colp de calor per aconseguir una miqueta de socarraet.

Bon profit
6 Comments
Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *