RISOTTO DE VERDURES. UNA FORMA DIFERENT DE MENJAR ARRÒS

RISOTTO DE VERDURES. UNA FORMA DIFERENT DE MENJAR ARRÒS


El risotto és un menjar tradicional italiana realitzada a base d’arròs. És una de les formes més comuns de cuinar arròs a Itàlia. A València no tenim el costum de fer-ho, pero de vegades ens apetix canviar i coneixer altres cultures gastronòmiques.

 
És un menjar originària de la zona nord-oest del país, concretament de l’est de Piemont, l’oest de la Llombardia i de la zona de Verona, a causa de l’abundància d’arròs. És un dels pilars de la gastronomia del nord en general. El formatge (usualment parmesà) sol configurar habitualment el senyal característica del plat.
 
Per a l’elaboració del risotto solen emprar varietats d’alta qualitat, amb baix contingut en amilosa i una mida de gra entre petit i mitjà, a causa de la capacitat d’aquests arrossos d’absorbir un líquid i alliberar almidó, oferint una textura pastosa. A Itàlia, les varietats més comunament emprades són Arborio, Baldo, Carnaroli, Maratelli, Padano, Roma, i Vialone Nano. Segons la varietat del gra, les propietats i el resultat final serà diferent.
 
 
INGREDIENTS
 
100 g d’arròs per persona
 
1 tomata
 
1/2 carabasseta
 
Olives negres
 
1/2 ceba
 
1 all
 
Orenga
 
1 got de vi
 
25 g de manteca
 
2 cdas. soperes de formatge parmesà
 
Oli
 
Sal
 
PREPARACIÓ
 
En una cassola amb dos cullerades d’oli d’oliva es sofregeixen  les verdures prèviament trossejades. Rectifiquem de sal al gust.
 
Es tira un gotet de vi blanc i es deixa que s’evapore. Afegim l´arròs i el marquem durant un minut. Poc a poc afegim aigua calenta o un caldo de verdures i pollastre (poc més del doble que d’arròs), remenexant constantment durant aproximadament 20-25 minuts. Aquest arròs ha de quedar melós però sencer.
 
Una vegada ha passat el temps  es retira del foc i s’afegix manteca (25 g) i formatge parmesà rallat (un parell de cullerades soperes). Remenegem i ja tenim preparat aquest arròs tan mediterrani.

Bon profit
 
 
 
Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *