CARNISSERIA TOÑI D´ALCÀSSER TANCA LES PORTES DESPRÉS DE TODA UNA VIDA.

Carnicería Toñi

Esta setmana La Carnisseria de Toñi d´Alcàsser tanca les seues portes. Toñi Marugán, després de 40 anys es jubila i diu adéu una de les carnisseries més emblemàtiques d’Alcàsser. Una carnisseria que destaca pels seus productes de primeríssima qualitat. Productes fets de forma artesanal i amb tot l’afecte del món. 
Alber, el fill menut de Toñi y Fernando

Una carnisseria cèntrica, plena de llum i al centre de la població. Una carnisseria que ha sigut testimoni de totes les festes per la seua immillorable ubicació. Per la seua porta han passat bous, processons i passacarrers,etc. Quins moments. Toñi trabajando


La carnisseria naix fa uns 300 anys aproximadament, sent la seua ubicació distinta durant la major part d’aquestos anys. Fa uns 75 anys “Vicentet el carnisser”, que és com li deien al sogre de Toñi, es trasllada al carrer Cardenal Cisneros, cantó amb Isabel la Catòlica. Allí va treballar fins que es va jubilar, passant després el negoci a les mans del seu fill Fernando i la seua nora Toñi.Carnicería Toñi


Durant estos anys, evidentment Toñi no ha estat sola. La seua família, el seu marit, els seus fills i dos de les seues germanes han estat, en diferents èpoques, treballant colze a colze per a tirar endavant el negoci. Però hui, Toñi és l’encarregada d’obrir tots els dies a les 8 del matí i demà serà l´ultim dia que ho farà.


Toñi

Com deia, demà dissabte és el seu últim dia darrere del mostrador. Quan m’ho compta se li nota eixe sabor agredolç, del que per fi disfrutarà del seu merescut descans, però no sap que ocorrerà al setembre, quines sensacions tindrà al no obrir com tots els dies i rebre a tota la seua clientela.


Carnicería Toñi


Desgraciadament algo tan bonic i merescut du darrere un mensaje. I es que el xicotet comerç es perd i poc a poc desapareix. Es perd perque no hi ha un relleu generacional i es que avui en dia es molt complicat que el xicotet comerç sobrevisca davant els nous hàbits de consum i les grans superficies. 

Morcillas de carne
Sense donar l´esquena a les grans superficies, tenim que fer un esforç per compatibilitzar els nostres hàbits de vida i de consum amb el xicotet comerç, per poder gaudir de productes de qualitat, fets artesanalment i amb un tracte personalitzat.


Cordero

Les botifarres de carn o la pilota del putxero, son un clar exemple. A molts pobles no ho coneixen i son productes típics del nostre poble.  Aquestos son alguns del molts exemples que tenim que tindre en compte quan un negoci familiar tanca les portes. Darrere queden records, mètodes de treball artesans i productes que no poden caure en l´oblit.
Ternera


Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *