BODEGA ELS PILONETS. UN LLOC PERFECTE PER ACABAR L´ANY

Pot ser una forma propera d´acabar l´any. De vegades, m´agrada parlar de llocs on estic a gust. Llocs on et fan sentir com a casa. Llocs amb gent propera. Ja fa poc mes d´un any que al poble d´Alcàsser es va obrir una bodegueta que va despertar molta espectació. Héctor i Juan Ignacio varen decidir crear un nou concepte al poble. Als pobles ja se sap. Uns que açò no funcionarà, altres que mira quina ocurrència. El cas es que la cosa funciona i tant que funcion. Al poble li feia falta una cosa així  on la gent jove i no tant jove poguera compartir una copa de vi, una cerveseta o en un poquet de pernilet del bo.

La Bodegueta els Pilonets està situada al centre del poble. Entre la plaça del poble i el mercat. Zona de pas de gent que va al mercat tots el díes, es un punt de reunió per fer-se un cafenet, raonar un poquet i esmorzar. Per les vesprades i el cap de setmana la cosa s´anima i la gent acudix a fer-se uns vins, a menjar formatge, pernilet i a gaudir de les coques i dolçets que preparen sogres i cunyaes.

El nom dels pilonets li ve perque el carrer que li dona al penal, hi han dos pilons d´obra. Segons mon tio Pascual que va naixer fa 84 anys a la casa del costat ( la que avui es la casa de Bisbal), diu que quan era xicotet ja estaven allí, encara que segons Paco Catalina, els que avui vegem no son els originals.  Estàn situats a l´entrada del carrer per impedir que els carros de l´epoca transitaren. Un carrer estret  amb encant i amb un toc de romanticisme. Ara per a l´hivern, ens oferixen unes mantes que ens permeten calfarnos si volem estar al carrer.

El cas es que La Bodegueta està situada on antigament hi havía una tenda de roba. La tenda de les Ronquetes. Jo crec que haurá estat uns 40 anys oberta al públic en aquest lloc encara que abans estava en la replaça de La Barbería. Al capdavant de la tenda recorde sobretot a Rosa els últims anys, pero quan era xicotet recorde que també estaven les altres dos germanes Vivi i Reme.

Esperem  que  La Bodegueta estiga també  40 anys oberta al públic. Sería una bona senyal.

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *