ARRÒS NEGRE. UN ARRÒS IDEAL PER OBRIR LES FESTES DE LA MAGDALENA.

Des d´avui dia 3 al 11 de març tindran lloc les festes de la Magdalena, la setmana gran de la ciutat de Castelló de la Plana. Durant aquests dies se celebraran les festes fundacionals de la ciutat, amb centenars d’actes, des de concerts i orquestres fins a actes religiosos i institucionals que ompliran els carrers de la capital de llum, color i el so de la polvora. 

cartel-magdalena-castellon-turismo-1


Hi hauràn més de 250 actes per a tot tipus de públics. Entre aquests actes no faltaran els més tradicionals, com el Pregó, la Romeria de les Canyes, la Desfilada de Gaiates i l’Encesa de Gaiates, l’Ofrena a la Mare de Déu del Lledó o el Magdalena Vítol, que com cada any posarà el fermall d’or a les festes fundacionals de la ciutat de Castelló.

Una de les principals novetats que s’incorpora al programa de la Magdalena 2018 és l’I Festival Magdalena Romàntica, que se celebrarà el 9 de març en la plaça Major amb les actuacions dels murcians Parrandboleros i de Jacaranda. Aquesta oferta musical se sumisca a concerts d’artistes de renom com David Otero, exmembre d’El Canto del Loco; David Bustamante, Zoo o la Raíz, que ompliran de ritme els 9 dies de festa.

La pirotècnia no faltarà a la seua cita amb la Magdalena. Del 5 a l’11 de març se celebrarà el XXIV Concurs de Mascletaes Ciutat de Castelló mentre que el VIII Festival Internacional de Pirotècnia Ciutat de Castelló, tindrà lloc del 7 al 10 de març en el recinte Camí d’Almalafa. El dissabte dia 10 es dispararà una mascletà mixta en el port pesquer de Castelló. No faltaran la popular Nit Màgica, a càrrec de Xarxa Teatre, ni la tradicional Enfarolà del Campanar del Fadrí.

El FAMM! (Festival d’Animació i Música de Magdalena) ambientarà els carrers de Castelló amb la millor música internacional amb més de 30 bandes, agrupacions i companyies, entre les quals destaquen Liviana & Banovcanka Chobi Orchestra, d’Eslovàquia; Siroki, de Bòsnia i Hercegovina; a més de la banda castrense Fanfarre de la Police Cantonale Baudoise, de Lausana (Suïssa); o les gaites dels escocesos Stow Borders Pipe Band i l’animació de Maracaibo Teatre i Todozancos, entre uns altres, en la desfilada del FAMM!. A més, els Germans Moreno, els Barlou, Contaminando Sonrisas o José Ferreas & Isidro Silveira arrancaran aplaudiments en Hort dels Corders amb una nova edició del Magdalena Circus. El Tombacarrers o el Coso Multicolor no faltaran a la seua cita anual amb la Magdalena.

Vos deixe tot el Programa de Festes per si no voleu perdre cap detall.

Peró com be sabeu, tota festa va unida a la gastronomia i per això aquesta setmana des de La Llavor de Radio Valencia Cadena Ser hem volgut deixar-vos la recepta d´un bon arrosset que de segur vos va a agradar. 

ARRÒS NEGRE

EL 
INGREDIENTS (per a dues persones)


125 g d’arròs per persona

1 sípia mitjana

100 g aprox. de calamar petit

50 g aprox. de tomàquet triturat natural

1 cdta. de pebre vermell dolç

2 sobres de tinta de calamar

1/2 got oli

sal

Per al caldo 

crancs

galeres

1 porro
EL
PROCÉS

Netegem i trossegem al gust la sepia i els calamars. La sepia m’agrada trossejar-la en daus xicotets. Els calamars hem de netejar-los. Per a això, els traiem el cap i buidem el contingut.

Preparem el caldo amb crancs i galeres però també podeu utilitzar, morralla, ossos de rap o caps de llagostins prèviament saltejats

També podeu afegir algunes verdures i hortalisses com el porro o la tomata. El gust que deixa el marisc és impressionant. 

Sofregim les galeres i els crancs amb uns alls i posteriorment ho tirem en una cassola amb aigua i preparem el brou durant uns 20 minuts aproximadament. Normalment pose un porro i una tomata.


L’arròs

Ve a ser entre 100 i 125 grams per persona. Va a dependir si abans hi ha uns entrants o es plat únic.


La paella o paellera

És preferible que tinga una mida més be gran perquè la capa d’arròs siga fina i l’arròs quedie més solt com us he dit anteriorment.  Entre 35 i 40 centímetres de diàmetre.


L’oli

Els ingredients que hem utilitzat tenen poc de greix, per la qual cosa sempre posem una mica més d´oli. A mi personalment m´agrada que l’arròs tinga un puntet més d’oli, a què es quede curt.


El caldero o paella

Cal anivellar-la previament perquè la cocció siga correcat. Per a això posem l’oli i observem si l’oli està centrat o si per contra es desplaça cap a un lateral. Equilibrem fins que estiga ben anivellat.


La cocció


Una vegada neta i trossejada la sepia i el calamar els marquem.  Afegim la tomata triturada natural. Uns 100 grams aproximadament. Quan tenim tot sofregit afegim una culleradeta de pimentó dolç i seguidament afegim l’arròs. 


Sofregim una mica l’arròs conjuntament amb la resta d’ingredients i els dos sobrets de tinta de calamar. Només queda afegir el caldo que prèviament haurem colat. Jo sempre pose el triple de caldo que d’arròs.  


És convenient que el caldo ja estiga prèviament calent per no enlentir el procés de cocció i així evitar que l’arròs s´estropee. Rectifiquem de sal. La cocció ha de ser prou viva almenys els 10 primers minuts. 


Després regularem el foc i finalment li donarem un últim cop de foc per fer que l’arròs s’agafe un poquet per aconseguir el famós “socarraet”. Depenint del tipus d´arròs la cocció ve a durar uns 15 minuts aproximadament. Cal reservar una mica de caldo per si es quedarem un poquet curts i faltara caldo a l´arròs.

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *