ARRÒS ALLIPEBRAT AMB RAP I CARABINEROS. QUINA LOCURA MARE

ARRÒS ALLIPEBRAT AMB RAP I CARABINEROS. QUINA LOCURA MARE

Vos presente un dels arrossets més complets que conec. Arròs especial per les sensacions que transmet, per les textures, per el sabor intens a marisc i per la seua intensitat a all i pebre. Aquest arròs el vaig provar per primera vegada a Cullera, al restaurant del bon amic Quintín. Un artiste fent arrossos. Picantet, potent, intens,… de mil maneres el podem descriure però de cap manera et deixa indiferent. 
 
Jo com de costum he fet la meua versió. He utilitzat arròs de la varietat Albufera de La Perla de Teodoro Alepuz, i el ví del nostre amic Cristian Castañeira, enòleg de Bodegas Enrique Mendoza. Amb aquestos acompanyaments és complicat que no ixca tot com cal.
 

 

INGREDIENTS (per a 2 persones)

80-90 g d´arròs per persona

1 pebrera

1 cullerà sopera de pimentó dolç

4 alls secs (els colpegem abans de sofregir-los)

150 g de tomata natural triturada

2 rojos (carabineros)

1 cua de rap gran

2 gambons

2 ous

1 creïlla menuda

Colorant alimentici

Oli (un poc menys de mig got)

Sal


Per al caldo

Un bon grapat de galeres i carrancs

Ossos de rap

1 all porroPROCÉS
 
Per a fer el arrosset en primer lloc farem el caldo. Rentarem el all porro, el trossegem i en una paella el sofregirem en un poc d´oli i sal. Quan estiga un poc sofregit el posem a la cassola amb aigua bullint (uns tres litres d´aigua aproximadament). Fem el mateix a les galeres i els carrancs. Per últim, afegim els ossos de rap a la cassola i ho deixem bullint una mig hora a foc mig. Una vegada el tenim preparat el colem i reservem per a després. 
 
Agafem un caldero d´uns 40 cm de diàmetre aproximadament. Afegim un bon xorro d´oli i quan estiga calent li tirem els alls i la pebrera junt als rojos i els gambons. Li peguem dos voltetes i els reservem. A continuació podem traure els alls i la pebrera per a que no estiga molt picant. Afegim la cua de rap trocejada. Quan estiga marcada tirem la tomata natural triturada. Rectifiquem de sal i deixem que junt al rap es sofregixca.
 
Arròs La Perla de Teodoro Alepuz
 
Una vegada ben sofregida afegim la cullerà de pimentó dolç, el remenegem un poquet i ràpidament tirem el caldo. La quantitat que jo pose son 5 vegades de caldo per una part d´arròs. Quan alça el bull tirem el colorant i la creïlla trocejada en làmines d´un mig centímetres de gruix.
 
A continuació tirem l´arròs i deixem coure uns 14-15 minuts, segon la varietat de l´arrós. Rectifiquem de sal. De seguida afegim els rojos i els gambons i quan falten 5 minuts deixem caure un parell d´ous.
 
Per a veure un bon vi Alacantí de la Bodega Enrique Mendoza, que ens va visitar a l´ultima edició de Sabor i Tradició. Meleta.
One Comment
Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *