ARRÒS AL FORN., ARRÒS PASSEJAT. DE TOTA LA VIDA

 
Julia i Javier van creixent i cada vegada, com és lògic, mengen més. Així que no he tingut més remei que comprar una cassola més gran per fer l’arròs al forn. És un arròs que els encanta i com els dissabtes solem tenir al matí ocupaT amb els xiquets, no vaig tenir més remei que fer l’arròs al forn en quan me vaig alçar de bon matí. Es un arròs que aguanta molt be al forn, així que el podeu deixar fet hores abans.
 
Aquest arrós també s´anomena arròs passejat, ja que les dones el duien a coure al forn del barri, al forn de tota la vida.  Recorde que al forn del meu tio duien cassoles les dones del carrer.
 
 
 
LA RECEPTA (per a 4 persones)
 
Aquest és un arròs molt versionat ja que cada un té el seu estil pero els ingredients que jo utilitze són :
 
380 g d´arròs
520 ml de aigua
 
200 g de cigrons
 
Costelles de porc
 
2 creïlles mitjanes
 
4 botifarrons de ceba
 
2 tallaetes de cansalà
 
1 tomata
 
1 cap d´alls
 
1 culleraeta de pimentó dolç
 
80 ml d´oli d´oliva verge
 
Safrà
 
 
 
 
 
PROCÉS
 
Si tens temps pots fer un caldo amb les costelles i la cansalà quan estiguen ben sofregides. També pots utilitzar el caldo del putxero, al que anomenem rossejat. Els cigrons  el podeu tindre prèviament a remulla des de la nit anterior. Però si no tens temps, sempre pots recurrir als cigrons de pot. El resultat també és molt digne.
 
Precalentem el forn a 200 º C i mentrestant anem sofregint les costelles de porc i la cansalà amb els alls en una paella amb oli. Rectifiquem de sal. Quan estiguen ben sofregides reservem i sofregim les botifarres de ceba. 
 
Per últim, tallem la tomata i la sofregim una miqueta amb l´oli que hem sofregit la resta d´ingredients.
 
Una vegada ben sofregit, pose a la mateixa paella l’arròs (100-125gr.) amb una cullereta de pimentó dolç. Es remou perquè es mescle l’oli amb l’arròs. 
 
Tots els ingredients els anem posant a la cassola on tenim els cigrons i les patates pelades prèviament ja tallades de forma laminada. Finalment només ens queda afegir el brou ja calent amb el colorant alimentari. La proporció que jo utilitze és quasi el doble de caldo que d´arròs. Deixem al forn uns 25 minuts i ja ho tenim.
 
Plat Estrella
 
 
 
 
Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *